Vrei să fii mai organizat dar și creativ? 13 calendare pentru tine

Postat la 01.11.2016 de Mihaela ALECU in ȘTIRI, Externe, Design + amenajări

 Share

Deşi calendarele electronice sunt mult mai folosite decât oricare altele, ideea de a îmbina utilul cu esteticul nu e deloc de ignorat. Şi apoi, fără notificări atent înregistrate în avans, nici calendarele electronice nu sunt de prea mare ajutor. Dacă ai putea vedea constant, notate pe un calendar de perete evenimentele pe care nu vrei să le ratezi, o zi de naştere, o piesă de teatru sau un dead-line, probabil cresc şansele să nu uiţi de ele sau să nu îţi aminteşti în ultimul moment. Poţi estima uşor cât mai ai la dispoziţie pentru a cumpăra din timp un cadou potrivit, îţi poţi face timp să cumperi bilete la teatru, la cinema sau pentru un concert înainte să se epuizeze şi te poţi organiza mai bine astfel încât să nu intri în criză de timp cu o zi înainte de deadline-ul stabilit. În plus, nimic nu se compară cu senzaţia pe care o ai, când poţi tăia de pe listă, încă o sarcină pe care ai încheiat-o cu succes, iar calendarele fizice îţi lasă această opţiune.

Kate Simmons de la decoist.com propune câtva modele de calendare, relativ uşor de realizat, pe care le poţi pune pe perete sau pe birou fără să îţi faci griji că vor ocupa prea mult spaţiu sau că vor strica armonia camerei.

Simpatic vizual, flexibil şi „reciclabil” calendarul de mai sus îţi permite să îţi organizezi timpul şi activităţile pe bucăţi mici şi digerabile, pe perioade scurte, de o săptămână. În plus foloseşte proprietăţile tablei pentru a-ţi oferi flexibilitatea de a include în „programul săptămânal” orice schimbare de plan. 

Textura tablei de scris este tot mai folosită în amenajări interioare. Dacă iniţial putea fi apreciată pentru nota de inedit şi originalitate, pe măsură ce a fost pusă în tot mai multe contexte, originalitatea rămâne pe planul al doilea, lăsând să iasă în evidenţă flexibilitatea pe care o permite. Şi cum nimic nu e bătut în cuie, devine foarte util să poţi face modificările necesare chiar şi în privinţa planurilor scrise negru pe alb sau alb pe negru în calendarul de pe perete. Post it-urile îi dau o notă jucăuşă şi atrag atenţia, prin culoare asupra unor zile importante în mod special, poate cele care sunt libere.

Un alt calendar săptămânal, care mizează pe proprietăţile tablei pe care se poate scrie cu creta, este cel al cărui design pune accentul pe textul scris. Cuvintele care numesc zilele săptămânii apar aproape ca elemente decorative în dreptul chenarelor negre unde pot fi notate activităţile planificate. În plus, continuă contrastul alb-negru, creat de cretă şi suprafaţa de scris, transferându-l în negativ, direct pe perete.  

Dacă negrul este prea mult, o alternativă este un calendar, cu aceleaşi caracteristici ca cele de mai sus, dar care are la bază materialul folosit pentru tabla albă. Praful produs de cretă nu va mai fi o problemă, iar calendarul e uşor de şters fără a murdări suprafaţa din jur.

O placă metalică poate fi transformată, cu puţină imaginaţie şi câţiva magneţi, într-un calendar de perete. Printezi layout-ul dorit, poate unul nou în fiecare lună sau săptămână, şi calendarul e gata. La fel de bine ar putea funcţiona şi cu un suport de lemn, dacă magneţii sunt înlocuiţi cu cleme pentru hârtie sau chiar cu cleşti de rufe.

O foaie de sticlă poate deveni şi ea un calendar inedit. Imprimi sau desenezi pe ea, cu un marker permanent, un tipar elegant, sobru, creativ, jucăuş sau oricum ţi se pare mai potrivit, alegi un sistem de prindere în perete şi după ce ai montat-o, poţi folosi un marker uşor de şters pentru a-ţi nota toate întâlnirile sau evenimentele de care nu vrei să uiţi.

Dacă vrei să fie uşor de urmărit, fără însă a ieşi prea mult în evidenţă, poţi face un calendar lunar înrămat, pe care să îl camuflezi între fotografiile sau tablourile din casa sau din biroul tău.    

Un panou din plută pe care să fie prinse cu bolduri pagini colorate poate fi un calendar care să îşi schimbe aspectul în fiecare lună sau săptămână. Poţi opta pentru o singură culoare, pentru mai multe, poţi alege să păstrezi culorile de la o perioadă la alta sau să profiţi de opţiunea de a da calendarului o nouă înfăţişare, poţi marca prin culori zilele deosebit de importante sau îşi poţi scoate din calendar zilele pe care le vrei libere, pentru a te asigura că nu vei planifica nimic pentru acele perioade.    

 Un alt calendar uşor de trecut pe lista de proiecte DIY poate fi alcătuit dintr-un suport de lemn, trei cârlige mici metalice şi trei seturi de carduri, două cu cifre, pentru a forma zilele lunii şi unul cu litere, cu imagini sau cu litere şi imagini pentru a marca lunile şi... un pic de creativitate. Dacă rezultatul este unul inspirat, ar putea deveni un calendar pe care să nu fie nevoie să îl înlocuieşti vreodată.

Dacă preferi un calendar tematic, cele DIY pot fi foarte potrivite. Poţi schimba simbolurile în funcţie de anotimp, adaptându-le la decorul de ansamblu. Poţi crea un calendar pe care să îl agăţi pe perete sau pe care să îl aşezi pe birou. O idee inspirată, prezentată de decoist este aceea a calendarului creat pentru a planifica mai uşor mesele săptămânii. Calendarul are şi o parte detaşabilă, lista de cumpărături care a fost completată ţinând cont de meniul săptămânal stabilit.

 Sursa.Articol din domeniile

ȘTIRI Externe Design + amenajări

Mihaela ALECU

Mihaela are un doctorat în literatură română, un masterat în creative writing, a lucrat în şcoli, în redacţia unui ziar, într-un ONG şi într-o bancă, iar după atâtea schimbări de direcţie s-a convins că poţi avea succes în orice alegi să faci, dacă faci asta cu convingere şi implicare autentică.

Articole similare

0 COMENTARII

AI O ȘTIRE DE INTERES SAU CEVA DE SPUS COMUNITĂȚII? CONTACTEAZĂ-NE!