12 case prefabricate care pot fi ridicate în trei zile sau mai puţin

Postat la 10.10.2016 de Mihaela ALECU in ȘTIRI, Externe, Arhitectură + urbanism 1 Commentarii

 Share

Casele viitorului nu vor fi doar sustenabile şi mai puţin costisitoare - vor putea fi, de asemenea, foarte uşor construite. Arhitectura prefabricată îşi face loc şi există deja o plajă de opţiuni mai largă decât oricând înainte. De la o casă tip hobbit, cu acoperişul verde, până la o locuinţă net-zero, Lucy Wang a întocmit pentru inhabitat o listă de 12 case eco-friendly care pot fi montate în doar trei zile (sau chiar mai puţin) aproape oriunde în lume. 


Casa-hobbit, cu acoperiş verde de la Magic Green Homes

Visul de a locui în Hobbiton ar putea să fie mai uşor de împlinit decât crezi. Magic Green Homes au creat casele Hobbit prefabricate care sunt atât de uşor de construit 

încât aproape oricine poate construi una în doar trei zile. Făcute din panouri prefabricate arcuite, casele modulare flexibile se îmbină fără a fi nevoie de abilităţi speciale sau de echipament profesionist de mare greutate. Casele pot fi acoperite cu sol şi materiale geotextile pentru a stimula creşterea unui acoperiş verde.  


Casa Net-Zero Unity poate fi ridicată în trei zile

Prezentată anul trecut în cadrul evenimentului Greenbuilding 2015, această casă Unity este un prefabricat net-zero, mai precis o construcţie al cărei consum net de energie este zero, dat fiind că energia pe care o consumă pe parcursul unui an este egală cu energia regenerabilă pe care o produce. Casa poate fi ridicată în mai puţin de trei zile - dar este concepută astfel încât să reziste secole întregi. Viteza de asamblare nu este însă singura trăsătură impresionantă a acestei case. Această locuinţă cu un consum de energie net zero, cu o suprafaţă de 150 m2 a fost construită în conformitate cu standardele LEED v4 Platinum şi dotată cu cea mai mare colecţie de produse Cradle to Cradle (C2C) folosite vreodată pentru un proiect rezidenţial. LEED sau Leadership in Energy and Environmental Design este un cadru de certificare a clădirilor verzi, iar C2C este un sistem de modelare a produselor după modelul proceselor naturale care vizează ca materialele şi nutrienţii să devină parte a unui circuit sănătos.     

Poţi vedea aici cum este ridicată o astfel de construcţie.


Proiectul Modular One de Robert Gurney poate fi asamblat în două zile

O casă produsă într-o fabrică s-ar putea să nu sune ca un proiect atrăgător, dar Modular One al lui Robert Gurney demonstrează că prefabricatele pot fi frumoase. Localizată foarte aproape de Washington D.C. în Bethesda, Maryland, Modular One este o casă prefabricată premiată formată din 13 module eficiente energetic. Casa cu un aspect modern şi foarte luminoasă a fost ridicată în doar două zile.


Mini-house de Jonas Wagel poate fi ridicată în doar două zile

Arhitectul Jonas Wagel a incorporat prevederile stricte ale legislaţiei suedeze în Mini House un prefabricat modern alimentat cu energie solară pentru ridicarea căruia a fost nevoie de doar doi oameni care să lucreze timp de două zile, odată ce stâlpii de susţinere au fost amplasaţi. Construită să reziste deopotrivă condiţiilor climatice de vară şi de iarnă, casa compactă de 15 m2 vine la pachet cu dependinţe modulare, o bucătărie modulară, o baie modulară şi un spaţiu de depozitare. Un kit de energie solară poate fi adăugat casei astfel încât să îi furnizeze energia solară necesară. 


Bamboo Living Homes au ridicat două locuinţe în doar două zile

Bambusul şi prefabricatele sunt o combinaţie ideală. Bamboo Living Homes este o companie care produce case prefabricate superbe şi expediază produsele dezasamblate pretutindeni în lume pentru a fi asamblate on-site. Una dintre cele mai rapide dintre echipele lor de asamblare a reuşit să ridice două locuinţe în doar două zile în Hawaii. Puteţi vedea proiectul în desfăşurare aici.  


DublDom de la BIO Architects poate fi asamblat în doar o zi

BIO Architects din Moscova au creat o reşedinţă de vacanţă micuţă şi plăcută, care, în plus, este prevăzută cu o curte mică. Casa poate fi ridicată în doar o zi. Locuinţa confortabilă din cherestea, denumită DublDom (care în rusă înseamnă “casă dublă”), este dotată cu tot echipamentul de bază necesar unei case, inclusiv obiecte sanitare, conexiunea pentru energie electrică, izolaţie, cablaj, instalaţii şi mobilier creat special. Geamurile înalte şi luminatoarele care completează structura acoperişului încarcă locuinţa cu lumină şi o deschid spre peisajul din exterior, oferind totodată posibilitatea de a crea ventilaţie naturală.       


Big Box de la The Bert & May Group apare în doar o zi

A opta pentru un concept care mizează pe structuri portabile şi prefabricate nu înseamnă că trebuie să faci compromisuri în ce priveşte luxul. The Bert & May Group au creat Big Box, o casă eco-friendly, dar luxoasă care a fost asamblată în doar o zi cu ocazia evenimentului Decorex 2015. Având la bază o structură din panouri izolate şi deasupra un acoperiş verde, casa eficientă energetic, de 80 m2 a fost construită în fabrică, off-site în 14 săptămâni. Interiorul casei prezentată ca model a fost decorat cu un mobilier deosebit realizat din materiale refolosite şi a fost încărcat de lumină naturală cu ajutorul deschiderilor din geam dublu-izolant.


Casa modulară Gomos de Samuel Gonclaves asamblată în trei zile

Arhitectul Samuel Gonclaves a creat “Gomos System” o casă inteligentă din beton având la bază un sistem modular care permite ca o casă gata pentru a fi locuită să fie ridicată în doar trei zile. Lansată anul trecut în Arouca, Portugalia, casa modulară Gomos este evaluată ca având un cost de pornire de 50000 euro, plus taxe - calculele fiind făcute pentru modelul de bază. Casele făcute la comandă pot fi modificate astfel încât să se adapteze dimensiunii şi formelor inerente diferitelor tipuri de teren, iar cumpărătorii au opţiunea de a-şi alege materialele, mobilierul şi multe altele. 

Puteţi urmări aici etapele construirii acestui proiect.


Casa fotografului de T2.a Architects asamblată în două zile

Produsele prefabricate s-ar putea să fie răspunsul pentru a obţine cabana confortablă din cherestea la care visezi. Biroul unguresc de arhitectură T2.A Architects a finalizat “Casa fotografului”, o cabană drăguţă din lemn relizată pentru fotograful Zsolt Batar, în doar două zile, într-o pădurea din apropierea Budapestei. Realizată din cherestea dublu-stratificată, locuinţa prefabricată şi convenabilă este îmbrăcată în panouri de lemn şi ferestre înalte care oferă deschidere spre peisajele oferite de pădure.   


Passion House M1 de la Arhitect 11 - e realizată în două zile

Passion House M1 este o casă versatilă care poate fi realizată în doar două zile. Creată de biroul estonian de arhitectură Architect 11, Passion House M1 a fost concepută ca fiind cel mai mic dintre modelele din seria lor de case modulare. Locuinţa eco-friendly a fost construită preponderent din lemn şi foloseşte un sistem automatizat complet care incorporază utilizarea energiei solare, ventilaţia pasivă şi umbrire naturală în locul unui potenţial sistem de aer condiţionat.    


Prima casă din Irlanda realizată dintr-un container de transport a fost ridicată de Ceardean Architects în trei zile

Prima casă din Irlanda realizată dintr-un container de transport a fost construită on-site în doar trei zile. Concepută de Ceardeam Architects şi construită de o echipă de voluntari, containerul alimentat cu energie solară, poate găzdui şase persoane şi cuprinde o baie, o bucătărie, o cameră de zi şi o punte exterioară. Casa alimentată cu energie solară include, de asemenea, micro-unităţi de recuperare a căldurii şi a fost donată organizaţiei de caritate Sf. Vincent de Paul pentru a servi la adăpostirea unei familii fără casă.


Prefabricated Nature de la MYCC realizată în trei zile

Construit în trei luni, dar asamblată în trei zile, proiectul Prefabricated Nature al celor de la MYCC este o casă de vacanţă eco inspirată de fermele vernaculare ale regiunii şi de multitudinea de păduri de eucalipt. Locuinţa modernă cuprinde şase module - fiecare de şase pe trei metri - amplasate cu ajutorul unei macarale. Casa a fost construită într-o regiune îndepărtată, de coastă, în Cedeira, Spania, la doar 700km de fabrica în care au fost realizate modulele. 

Sursa.


Articol din domeniile

ȘTIRI Externe Arhitectură + urbanism

Mihaela ALECU

Mihaela are un doctorat în literatură română, un masterat în creative writing, a lucrat în şcoli, în redacţia unui ziar, într-un ONG şi într-o bancă, iar după atâtea schimbări de direcţie s-a convins că poţi avea succes în orice alegi să faci, dacă faci asta cu convingere şi implicare autentică.

Articole similare

1 COMENTARIU

Elena
Postat pe 12:23, 03.02.2020 RĂSPUNDE
Casa Net-Zero Unity poate fi ridicată în trei zile ---- --- unde se poate realiza astfel de case, in Ronania? --- daca se piate si in Ronania, cat costa 150 m2? Multumesc anticipat Elena 3.2.2020/13.23

AI O ȘTIRE DE INTERES SAU CEVA DE SPUS COMUNITĂȚII? CONTACTEAZĂ-NE!