8 trucuri împrumutate de la hoteluri pentru a creşte coeficientul de ospitalitate al casei tale

Postat la 24.09.2016 de Mihaela ALECU in ȘTIRI, Externe, Design + amenajări

 Share

Se apropie sărbătorile şi mulţi dintre noi pregătim casele pentru a ne putea găzdui prietenii şi familia peste noapte. Pentru majoritatea, asta înseamnă să aruncăm o pătură mai bună peste canapeaua extensibilă, dar, dacă ne-am strădui puţin mai mult, oaspeţii s-ar putea simţi foarte bine în vizită. Am putea arunca o privire să vedem cum se ocupă profesioniştii de detaliile unei “găzduiri” ca la carte. Mai jos veţi găsi câteva sugestii împrumutate de la hoteluri apreciate, pe care le puteţi folosi imediat în propriile case. Ar fi bine totuşi ca totul să fie făcut cu măsură, altfel oaspeţii s-ar putea să nu mai vrea să plece.  


Un decor versatil

Aţi observat, poate, că multe camere de hotel sunt amenajate, în mare măsură, în culori pale, creând un fundal în care sunt integrate ulterior câteva pete de culoare. Pentru a energiza spaţiul, câteva concentrări de culori vibrante (perne colorate, scaune care ies în evidenţă) ajută la crearea unui ansamblu uşor de realizat şi de menţinut. Poţi, de asemenea, să înlocuieşti uşor elementele folosite ca piese de accent, atunci când fundalul este atât de neutru.  


Gustarea

Chiar dacă îţi propui să-ţi hrăneşti oaspeţii, asigură-te că se simt confortabil şi între mese. Ai putea aşeza un coş cu gustări în camera pe care le-ai rezervat-o. Vor fi cu siguranţă încântaţi dacă vei copia modelul Allison Inn and Spa din Newburg, Oregon şi vei selecta delicatese şi băuturi cu specific local.


Minibarul tradiţional

La fel, putem garanta că vei fi cea mai populară gazdă din lume dacă oaspeţii tăi vor fi întâmpinaţi de un minibar în camera în care sunt găzduiţi. Nu trebuie să faci mai mult decât să alegi băuturile lor preferate şi să le aşezi alături de pahare pe un birou. Dacă vrei să duci lucrurile la un alt nivel, poţi chiar să le amplasezi în cameră un mini-frigider plin cu de toate.    


Farmecul şi aroma locale

Dacă oaspeţii tăi nu sunt din oraş, familiarizează-i cu zona amplasând în cameră câteva elemente specifice culturii locale. Hotelul Lan Kwai Fong din Kau U Fong, Hong Kong, arată cum, în loc să fie diluată şi ignorată estetica chineză, ca în cazul multora dintre marile hoteluri din oraş, aceasta ar putea fi îmbrăţişată din toată inima. Aşadar nu te abţine de la a pune în valoare elementele culturale specifice zonei în care locuieşti. Un alt exemplu în măsură să te încurajeze în acest sens ar putea fi Paper Factory Hotel din Queens, New York, care sugerează prin decor funcţiunile anterioare ale clădirii, încorporând ca detalii în amenajarea camerelor ziare vechi.      


Atmosfera

E suficient să simţi mirosul din cameră pentru a-ţi da seama că eşti în unul dintre hotelurile de lux W. Brand-ul hospitalier este bine cunoscut pentru mirosul-semnătură intoxicant, care poate fi chiar cumpărat şi adus în propria casă. Urmează acest truc al hotelierilor de top şi crează un miros specific al propriei case. Ai putea chiar să li-l oferi oaspeţilor drept cadou atunci când pleacă, astfel încât să ia cu sine parfumul casei tale atunci când pleacă.  


Ajută-ţi musafirii să se descarce puţin amenajându-le o zonă de şedere pe care o pot găsi, de altfel în aproape orice cameră de hotel. Fie o zonă cu birou, fie doar un scaun sau un spaţiu în plus unde să se poată aşeza sau să-şi lase haina, oricare dintre acestea va fi pe deplin apreciat. 


Unora le plac enorm camerele subtile şi atrăgătoare, altora însă le plac cele care au o notă de nostalgie. E ceva deosebit să vezi un telefon cu disc precum cele din Hotelul Jade sau un gramofon ca pe vremuri care arată câtă atenţie s-a acordat detaliilor de amenajare a camerei.  


Şi, în cele din urmă, deşi este destul de evident, nu poate fi neglijat în descrierea pe care o propunem, un ultim detaliu. Încântă-ţi oaspeţii cu aşternuturi luxoase şi confortabile. Aşternuturile sunt, şi în cazul hotelurilor, unul dintre cele mai comentate aspecte, acestea putând face diferenţa dintre o noapte odihnitoare şi una în care să nu poţi dormi liniştit. Aşadar, fă-ţi un serviciu şi aşterne pe patul din dormitorul oaspeţilor aşternuturi de calitate.

 Sursa.


Articol din domeniile

ȘTIRI Externe Design + amenajări

Mihaela ALECU

Mihaela are un doctorat în literatură română, un masterat în creative writing, a lucrat în şcoli, în redacţia unui ziar, într-un ONG şi într-o bancă, iar după atâtea schimbări de direcţie s-a convins că poţi avea succes în orice alegi să faci, dacă faci asta cu convingere şi implicare autentică.

Articole similare

0 COMENTARII

AI O ȘTIRE DE INTERES SAU CEVA DE SPUS COMUNITĂȚII? CONTACTEAZĂ-NE!