Skysphere - „casă în copac” High-Tech

Postat la 13.09.2016 de ADMIN in ȘTIRI, Externe, Arhitectură + urbanism

 Share

Amplasată la înălţime, deşi nu propriu-zis într-un copac, Skysphere pare a fi jucăria unui împătimit de tehnologie care refuză să privească nostalgic spre bucuriile copilăriei. În fond, ce rost ar avea nostalgia odată ce şi-a oferit o variantă upgradată a acestora?

Jono Williams şi-a canalizat pasiunea pentru inginerie mecanică şi design în crearea acestei structuri de oţel care poate rezista la cutremure de până la 8.5 grade şi la vânturi care suflă cu o putere de 200km/h. Skysphere este inspirată de un proiect anterior al lui Williams (o casă în copac realizată din materiale reciclabile) şi reflectă şi ea atenţia designeru-ului pentru mediu. Skysphere este prevăzută cu panouri fotovoltaice care alimentează structura cu energie electrică. Energie care îi este, de altfel, indispensabilă, dat fiind că totul este automatizat şi controlat de Jono prin intermediul unei aplicaţii de pe Smartphone-ul său. Skysphere este prevăzută cu lumini, cu uşi care sunt acţionate de cititoare de amprente cu suficientă memorie pe 250 de intrări, cu un sistem de entertainment şi chiar şi cu un dispenser de bere.   

Pentru a înţelege cât de importante sunt pasiunea şi entuziasmul ar trebui spus că Jono nu ştia de la început cum aveau să decurgă lucrurile sau cât de complex urma să fie proiectul. Avea o idee şi a început să construiască structura de oţel fără a şti măcar cum să sudeze. A declarat că a rezolvat unele dintre problemele întâmpinate pe parcurs căutând informaţii online, s-a documentat despre structură, materiale şi principii generale privind construcţia. Nu era, ce-i drept complet neajutorat, ştia cum să creeze pe computer un model virtual al sferei şi nici creativitatea nu-i lipsea, cu toate acestea Jono estimează că a muncit aproximativ 3000 ore la construcţia sferei.

Priveliştea panoramică pe care i-o oferă şi posibilitatea de a transforma Skysphere într-un spaţiu de locuit complet fac cu siguranţă ca cele 3000 de ore de lucru să pară o investiţie inteligentă.

Mai multe detalii aici : Video


Sursa


Articol din domeniile

ȘTIRI Externe Arhitectură + urbanism

Articole similare

0 COMENTARII

AI O ȘTIRE DE INTERES SAU CEVA DE SPUS COMUNITĂȚII? CONTACTEAZĂ-NE!