Până unde poate merge flexibilitatea când vine vorba de locuire?

Postat la 12.02.2018 de Mihaela ALECU in ȘTIRI, Externe, Arhitectură + urbanism

 Share

Coodo oferă opţiunea unui spaţiu mobil, personalizat şi confortabil care să fie folosit fie pentru locuire sau afaceri. În plus, locaţia în care e instalat se poate schimba după necesităţi.Foto: coodo.com


Povestea Coodo a început cu 10 ani în urmă când Mark Dare Schmiedel, fondatorul companiei LTG (Lofts to go) care crează Coodo, a înţeles ce impact pozitiv a avut asupra lui faptul că s-a putut muta într-o zonă mai apropiată de natură a Berlinului. A fost bucuros apoi să descopere una dintre cele mai mari reţele de ape terestre ale Europei, 180 km de canaluri continentale navigabile, 1700 de poduri, toate într-un peisaj impresionant de păduri dense şi privelişti spectaculoase. Odată ce i s-a deschis apetitul pentru genul acesta de explorări, nu a fost mult până când a început să-şi dorească mai mult şi să îşi pună problema cum de nu putem avea case mobile care să ne permită să ne bucurăm mai mult de astfel de contexte naturale. Schmiedel nu s-a gândit la opţiunile de tipul celor oferite de rulote sau campinguri, ci la confortul unei locuinţe propriu-zise care să poată fi la fel de bine folosită drept casă de weekend sau ca locuinţă permanentă. Convins că a locui mai aproape de natură poate avea un efect pozitiv asupra oricui a început să exploreze tot mai mult opţiunile disponibile. A descoperit proiectele unor arhitecţi sloveni care se sincronizau cu ceea ce îşi dorea să realizeze (şi pe care le-a descris ca fiind “extraordinare”), a creat LTG şi a cumpărat drepturile de autor. Aşa a apărut Coodo.Foto: coodo.com


Ideea a fost bine primită pe piaţă, nici nu e de mirare, dat fiind că mesajul pe care îl propune în subsidiar este acela că prin Coodo se crează acces la o formă de locuire care poate să reducă stresul. În plus, nivelul de mobilitate oferit este într-adevăr considerabil, Coodo fiind disponibil atât pentru amplasare terestră, cât şi pe apă. 


Foto: coodo.com


Conceptul e în continuă dezvoltare. S-a propus Coodoshare - opţiunea de a cumpăra o unitate ca grup, nu doar ca proprietar unic, Coodo 9, un spaţiu mai mic care să funcţioneze fie drept cameră de dormit, fie drept birou, chioşc, saună etc. Dezvoltatorii au luat în calcul şi ideea de a crea resorturi Coodo pentru anumite destinaţii turistice. Foto: coodo.com


Se aşteaptă de la Coodo să permită o mai mare apropiere de mediul natural, în condiţii de impact redus asupra acestuia. Teoretic, spune Schmiedel, unităţile Coodo ar putea fi amplasate deasupra clădirilor cu acoperiş plat, în grădini private sau ca hub-uri de comunicare în parcuri publice.   


Ce este coodo?


LTG defineşte Coodo ca fiind un spaţiu funcţional, flexibil şi mobil de locuire, cu un design contemporan, care poate fi instalat aproape oriunde. Coodo propune o nouă viziune şi dimensiune asupra modului cum locuim şi lucrăm, aceea a mobilităţii. 


Caracteristicile definitorii ale Coodo sunt acestea:


Coodo pentru afaceri


Foto: coodo.com


Coodo poate fi o soluţie la îndemână şi în zona afacerilor. O unitate Coodo poate servi ca spaţiu pentru birouri, ca sală de şedinţe, magazin, bistro, atelier, showroom şi lista poate continua. Motivul pentru care nu se poate oferi o listă exhaustivă a modurilor posibile de utilizare este acela că spaţiul poate fi transformat astfel încât să se adapteze cât mai bine unor nevoi dintre cele mai diverse. 

Elementele de interior, mobilierul şi sistemul de ziduri exterioare pot fi personalizate

Conceptul modular permite extinderea afacerii astfel încât să fie accesate locaţii diferite, crescând şansele unei mai bune acoperiri a pieţei. 


Foto: coodo.com 


Coodo poate fi folosit şi ca spaţiu adiţional. Poate deveni astfel spaţiul de cazare într-o escapadă de weekend, cameră de oaspeţi sau terasă pentru petreceri cu prietenii. O altă opţiune ar putea fi aceea de a-l folosi drept spaţiu personal, fie că asta înseamnă un micro studio de creaţie, o cameră pentru wellness, spaţiu pentru yoga sau cine ştie ce altceva.


Foto: coodo.com 


Coodo pare să ofere într-adevăr o opţiune creativă pentru apropierea de natură care să nu implice neapărat renunţarea la intimitatea unui spaţiu personalizat şi confortabil, cum vi se pare însă argumentul LTG conform căruia impactul asupra mediului natural şi construit este redus prin folosirea Coodo?   


V-ar tenta o astfel de soluţie, să îţi poţi lua casa cu tine atunci când decizi că vrei să locuieşti altundeva?


Sursă.
Articol din domeniile

ȘTIRI Externe Arhitectură + urbanism

Mihaela ALECU

Mihaela are un doctorat în literatură română, un masterat în creative writing, a lucrat în şcoli, în redacţia unui ziar, într-un ONG şi într-o bancă, iar după atâtea schimbări de direcţie s-a convins că poţi avea succes în orice alegi să faci, dacă faci asta cu convingere şi implicare autentică.

Articole similare

0 COMENTARII

AI O ȘTIRE DE INTERES SAU CEVA DE SPUS COMUNITĂȚII? CONTACTEAZĂ-NE!