Prezentare proiecte realizate în cadrul workshopului "The Different Danube"

Postat la 27.11.2017 de Adina POPESCU in ȘTIRI, Interne, Arhitectură + urbanism

 Share

Lansare: 28.11.2017 00:00

Încheiere: 28.11.2017 00:00

Echipa UAUIM a proiectului DANUrB, parte a programului INTERREG-Dunarea, vă invită astăzi, 28 noiembrie 2017 de la ora 15.00 în Sala de Consiliu a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București (str. Academiei nr. 18-20) să participați la prezentările proiectelor realizate în cadrul workshopului "The Different Danube", urmate de o dezbatere pe tema patrimoniului cultural și spațial al orașului Giurgiu.


Orașul Giurgiu a găzduit în luna noiembrie workshopul studențesc intitulat ”The Different Danube” dedicat orașului Giurgiu și microregiunii Giurgiu-Ruse, organizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, prin Facultatea de Urbanism, în parteneriat cu Primaria Mun. Giurgiu, în cadrul proiectului DANUrB - “Danube Urban Brand: a regional network building through tourism and education to strengthen the Danube cultural identity and solidarity”. Proiectul este finanțat prin programul transnațional INTERREG DANUBE fiind coordonat de Budapest University of Technology and Economics (BME).


Proiectul, coordonat de cadre didactice ale Facultății de Urbanism a U.A.U.I.M. – partener ERDF DANUrB, cuprinde prezentări tematice, discuții asupra propunerilor, întâlniri cu reprezentanți ai municipalității și alți actori urbani relevanți pentru dezvoltarea orașului. La eveniment, alături de Facultatea de Urbanism, au participat activ: INCD Turism – partener ERDF DANUrB reprezentat prin Cristina Lixandroiu și Primaria Municipiului Giurgiu – partener asociat strategic (ASP) pentru INCD Turism reprezentată de Ianca Meca și Adonia Ilie din cadrul Direcției Programe Europene și de Emil Păunescu, Valentin Tatu, Dana Bilașco și arhitectul șef Cătălina Vărzaru din cadrul Direcției Urbanism.


Astfel, vineri, 17 noiembrie, studenții implicați în proiect împreună cu coordonatorii acestora au sosit la Primăria Giurgiu. Împreună cu specialiști din cadrul Compartimentului Arhitectură Urbană și Amenajarea Teritoriului au mers ulterior pe teritoriul municipiului, dar și în localitățiînvecinate, pentru a vizita diferite obiective și instituții.


Obiectivul workshopului a fost acela de a face o investigație tematică particularizată asupra teritoriului orașului Giurgiu, în scopul de face vizibile diferite elemente de potențial urban spațial și cultural, posibil de valorificat prin proiecte ulterioare.


În cazul în care considerați că sunt și alte persoane interesate de acest eveniment, vă rugăm să le transmiteți invitația. Vă așteptăm cu drag!

LOCALIZARE

str. Academiei nr. 18-20


Articol din domeniile

ȘTIRI Interne Arhitectură + urbanism

Adina POPESCU

Pasionată de lectură încă din școală, am descoperit cu placere pasiunea pentru scris și oraș, pentru explorări urbane și călatorit prin orașe străine. Tot așa a apărut și pasiunea pentru arhitectură și mediul construit, apoi pentru tehnici și tehnologii constructive.

Articole similare

0 COMENTARII

AI O ȘTIRE DE INTERES SAU CEVA DE SPUS COMUNITĂȚII? CONTACTEAZĂ-NE!