PMB alocă 4.000.000 euro pentru finanţarea de proiecte propuse de bucureşteni

Postat la 30.08.2017 de Mihaela ALECU in

 Share

CGMB a emis de curând o hotărâre prin care campania menită să ajute la identificarea unor proiecte propuse de bucureşteni se va desfăşura sub titulatura “Propune pentru Bucureşti”.

Locuitorii capitalei vor putea propune proiecte care să adreseze problemele pe care le consideră ei importante. Dintre propunerile făcute vor fi alese 20. Acesta vor fi asumate de Primăria Municipiului Bucureşti şi implementate începând cu 2018. 


Ce îşi propune acest proiect

Campania “Propune pentru Bucureşti” urmăreşte să contribuie la:

Îmbunătăţirea calităţii vieţii în Bucureşti, ţinându-se cont de nevoile şi aşteptările bucureştenilor în crearea şi implementare politicilor publice

Observarea problemelor-cheie ale bucureştenilor astfel încât acestea să fie adresate cu prioritate

Implicarea cetăţenilor în procesul de luare a deciziilor la nivelul Bucureştiului

Îmbunătăţirea dialogului cetăţenilor cu administraţia publică

O implicarea mai asumată a cetăţenilor în proiectele capitalei

Creşterea gradului de transparenţă a activităţii administraţiei publice


Condiţii de eligibilitate:

Bugetul 

Suma stabilită acum pentru finanţarea celor 20 de proiecte care ar urma să fie implementate în 2018 este de 4.000.000 euro, inclusiv TVA. Totuşi în hotărârea CGMB se face precizarea că suma poate fi modificată în funcţie de bugetul care va fi aprobat pentru 2018. Fiecare proiect va trebui să se încadreze în limita de maximum 200.000 euro (echivalent în lei), inclusiv TVA.   

Condiţii privind participarea

Condiţiile minime pentru înscriere sunt în primul rând ca cei care fac propuneri să aibă domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti şi să aibă minimum 18 ani. 

Cei interesaţi să se implice au opţiunea de a formula şi înscrie o singură propunere de proiect, care să nu depăşească suma limită admisă (200.000 euro). 

PMB va afişa pe secţiunea din site-ul primăriei dedicată campaniei propunerile înscrise, în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la depunere. Va fi constituită o comisie de evaluare, formată din reprezentanţi ai Municipalităţii, al cărei scop va fi de a analiza propunerile din punct de vedere tehnic şi legal, filtrându-le pe cele eligibile. Proiectele vor fi analizate de comisia tehnică şi cele eligibile vor fi postate pe site spre a fi votate de cetăţeni. Aşadar bucureştenii vor fi implicaţi şi în această fază a proiectului “Propune pentru Bucureşti”, dat fiind că proiectele selectate vor fi postate pe site-ul PMB unde vor putea fi votate. Primele 20 cele mai votate proiecte vor fi incluse în bugetul pentru anul viitor al Bucureştiului, urmând să fie implementate începând cu 2018. 


Domenii finanţate

Comisia va trebui să se asigure că proiectele propuse pot fi asimilate unor investiţii care să fie în competenţa municipiului Bucureşti şi să aibă în vedere un spaţiu din domeniul public. 


Astfel, domeniile propuse sunt:


Structura propunerii

Propunerile trebuie să respecte fişa de proiect indicată de PMB, fişă care se regăseşte acum în textul hotărârii de Consiliu General, aici. 


Calendarul după care se va desfăşura “Propune pentru Bucureşti”

18 sept. - 6 oct. - depunerea proiectelor,

9 oct. - 3 noi. - proiectele vor fi analizate de comisia tehnică,

6 noi. - 17 noi. - proiectele eligibile vor putea fi votate online,

20 noi. - 23 noi. - centralizarea rezultatelor voturilor,

24 noi. - afişarea rezultatelor finale.

 

Ce proiecte aţi propune pentru a fi implementate, iată, într-un timp relativ scurt de PMB? Proiectele cărui domeniu dintre cele indicate de primărie credeţi că vor primi cele mai multe voturi de la bucureşteni?

Sursa.
Articol din domeniile


Mihaela ALECU

Mihaela are un doctorat în literatură română, un masterat în creative writing, a lucrat în şcoli, în redacţia unui ziar, într-un ONG şi într-o bancă, iar după atâtea schimbări de direcţie s-a convins că poţi avea succes în orice alegi să faci, dacă faci asta cu convingere şi implicare autentică.

Articole similare

0 COMENTARII

AI O ȘTIRE DE INTERES SAU CEVA DE SPUS COMUNITĂȚII? CONTACTEAZĂ-NE!