În august se lansează noi linii de finanţare pentru proiecte de dezvoltarea urbană durabilă

Postat la 09.08.2017 de Mihaela ALECU in ȘTIRI, Interne, Economie + administrație

 Share

Cinci apeluri de proiecte pentru care pot fi depuse cereri de finanţare începând cu 21 august

Apelurile de proiecte sunt anunţate în cadrul Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR 2014-2020) care este gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Acest program beneficiază de cofinanţare din fondurile europene structurale şi de investiţii.

Ministerul a publicat variantele finale ale Ghidurilor Solicitantului pentru cele 5 linii de finanţare anunaţe pentru luna august încă din 21 iulie 2017. Ghidurile cuprind informaţii cu privire la modul de completare corectă a Cererii de finanţare, dar şi detalii cu privire la condiţii de eligibilitate şi la criteriile de evaluare a cererilor. Acestea pot fi consultate aici.

Cei interesaţi sunt invitaţi să consulte ghidurile şi să transmită cererile de finanţare în intervalul 21 august 2017 ( începând cu ora 10:00) – 31 decembrie 2018 (până la ora 10:00). 


Finanţarea este orientată spre următoarele obiective specifice:

O.S. 4.1. “Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă” 

OS.4.2. “Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din muncipiile reşedinţă de judeţ” 

OS.4.3. “Îmbunătățirea regenerarii fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiile reședință de județ din România” 

OS.4.4. “Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă” 

OS.4.5. “Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă” 


În septembrie se deschide finanţarea pentru proiecte care vizează reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane

Cererile de finanţare a proiectelor de acest tip vor putea fi depuse în intervalul 20 septembrie 2017 (cu începere de la ora 12:00) - 20 martie 2018 (până la ora 12:00).  

Şi această linie de finanţare este tot parte a proiectului POR 2014-2020. Mai precis este vorba despre Obiectivul specific 3.2 - “Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă”, obiectiv cuprins în Axa prioritară - “Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”.


Versiunea finală a Ghidului Solicitantului a fost deja aprobată şi poate fi consultată pe site-ul programului, aici

Puteţi citi mai multe despre această linie de finanţare aici.


Ce proiecte de dezvoltarea urbană durabilă credeţi că sunt necesare pentru oraşul în care locuiţi? Ce lipseşte? Ce ar putea fi îmbunătăţit? 
Articol din domeniile

ȘTIRI Interne Economie + administrație

Mihaela ALECU

Mihaela are un doctorat în literatură română, un masterat în creative writing, a lucrat în şcoli, în redacţia unui ziar, într-un ONG şi într-o bancă, iar după atâtea schimbări de direcţie s-a convins că poţi avea succes în orice alegi să faci, dacă faci asta cu convingere şi implicare autentică.

Articole similare

0 COMENTARII

AI O ȘTIRE DE INTERES SAU CEVA DE SPUS COMUNITĂȚII? CONTACTEAZĂ-NE!