Noi proiecte propuse de Consiliul Local Iaşi: parcare, spital, heliport şi locuri de joacă.

Postat la 08.08.2017 de Mihaela ALECU in ȘTIRI, Interne, Economie + administrație

 Share

Parcare subterană în centrul Iaşiului

După cum reiese din comunicatul e presă al Primăriei Iaşiului, parcarea subterană nu va fi doar “subterană”, întrucât va avea 3 nivele subterane şi unul suprateran. Parcarea va fi amenajată în zona delimitată de străzile Grigore Ghica Vodă şi Miron Barnovschi şi va ocupa 1.732,6 mp. Terenul ocupat de viitoarea parcare va fi concesionat pentru 25 de ani prin licitaţie publică, valoarea de pornire fiind de 40.000 euro/an. Pentru construirea parcării, consilierii locali au estimat că este nevoie de 112.025 euro, în vreme ce terenul pe care se va realiza construcţia este estimat la 794.988 euro. Investiţia ar urma să suplimenteze numărul locurilor de parcare existente cu aproape încă 90, ajungând astfel de la 72 câte sunt în prezent, la 160. 

Între efectele pozitive pe care le aşteaptă reprezentanţii Primăriei se numără însă şi: decongestionarea străzilor din centrul oraşului, o mai bună siguranţă a circulaţiei, atât pentru pietoni, cât şi pentru şoferi şi nu în ultimul rând o sursă de fonduri cu care să se amenajeze ulterior şi alte locuri de parcare.

După expirarea celor 25 de ani de concesionare a terenului, numai segmentul de parcare supraterană va intra în proprietatea municipiului Iaşi, gratuit şi liberă de sarcini.

Puteţi citi despre acest proiect aici.


Modernizarea Spitalului Clinic de Recuperare

2,44 milioane de lei cu TVA vor fi alocaţi pentru modernizarea Spitalului Clinic de Recuperare. Sunt vizate cu precădere etajele 3, 4 şi 5, tronson D ale spitalului. Banii vor fi canalizaţi spre refacerea instalaţiilor electrice, sanitare, de încălzire şi climatizare, dar şi spre refacerea reţelelor de comunicaţii şi reamenajarea saloanelor. O investiţie de 953.064 lei va asigura amenajarea în cadrul spitalului a unei zone de arhivă.   

Detaliile oferite de Primăria Municipiului Iaşi despre acest proiect pot fi citite aici.


Heliport în zona C.A. Rosetti

Conform comunicatului de presă al Primăriei Iaşi, primarul Mihai Chirica a declarat cu privire la contribuţia Primăriei la acest proiect: “Intenţionăm să alocăm suma de 250.000 de lei necesară branşării electrice a tuturor echipamentelor care vor funcţiona acolo.” Aşadar proiectul heliportului nu este iniţiativa Primăriei. De fapt Primăria este partener în acest proiect al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care are deja în derulare un proiect european prin care se urmăreşte amenajarea unei platforme de aterizare a elicopterelor în zona C.A. Rosetti.  

Contribuţia Primăriei la acest proiect este anunţată în acest comunicat de presă.93 de locuri de locuri de joacă vor fi amenajate sau modernizate în următorii 2 ani în Iaşi

Numărul mare de intervenţii va fi împărţit în două loturi şi suma alocată pentru realizarea proiectelor distribuite în fiecare lot va fi de aproximativ 7 milioane de lei fără TVA. Intră în acest proiect şi 13 terenuri de sport. Suprafaţa totală prevăzută în proiect pentru amenajare sau modernizare este de 31.552 mp, dintre care 2.834 mp o reprezintă suprafaţa alocată terenurilor de sport.   

O treime din lucrări ar trebui să se realizeze până la finalul acestui an şi, în acest sens au fost prevăzuţi în buget 4.266.050 lei. 

Vor avea prioritate spaţiile cele mai degradate, zonele unde în prezent nu există spaţii de joacă şi cele din preajma grădiniţelor. 

Modernizarea celor existente vizează două dimensiuni: design-ul şi materialele de construcţie. Lucrările ar trebui să se realizeze în termen de maximum 2 ani, până în august 2019. 

Puteţi consulta lista completă a celor 93 de spaţii prevăzute în proiectul Primăriei, aici.


Care sunt proiectele cu un impact ridicat pentru comunitatea locală care credeţi că ar trebui să aibă prioritate pe agenda consiliilor locale?Articol din domeniile

ȘTIRI Interne Economie + administrație

Mihaela ALECU

Mihaela are un doctorat în literatură română, un masterat în creative writing, a lucrat în şcoli, în redacţia unui ziar, într-un ONG şi într-o bancă, iar după atâtea schimbări de direcţie s-a convins că poţi avea succes în orice alegi să faci, dacă faci asta cu convingere şi implicare autentică.

Articole similare

0 COMENTARII

AI O ȘTIRE DE INTERES SAU CEVA DE SPUS COMUNITĂȚII? CONTACTEAZĂ-NE!