SHARE Bucureşti 2017 - 6-7 noiembrie

Postat la 15.08.2017 de Mihaela ALECU in ȘTIRI, Interne, Arhitectură + urbanism

 Share

Scopul Forumului Internaţional de Arhitectură şi Inginerie SHARE este acela de a acţiona ca o platformă eficientă pentru stabilirea de contacte, pentru dezvoltarea afacerilor, pentru stimularea inspiraţiei şi a schimbului de idei şi know-how transferabil. 

În ediţia de toamnă a Forumului Internaţional de Arhitectură şi Inginerie SHARE care se va ţine la Bucureşti, participanţii vor avea ocazia să asculte vorbind specialişti în domeniu precum: Ken Yeang, Ian Ritchie, Ken Mackay, Anssi Lassila sau Renato Rizzi. Conferinţa va fi prezidată de preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România (OAR), Şerban Ţigănaş.  


Solaris Tower

sursa foto: share-architects.com 

KEN YEANG - este arhitect şi ecologist stabilit în Malaezia, cunoscut pentru proiectele sale premiate precum: Biblioteca Naţională din Singapore, Menara Mesiniaga, The Roof Roof House şi Turnul Solaris. Arhitectura lui Ken Yeang se focalizează cu succes în jurul conceptului de sustenabilitate şi, în consecinţă, arhitectul care a studiat în Marea Britanie şi Statele Unite a fost apreciat de ziarul The Guardian drept “unul dintre cei 50 de oamni care ar putea salva planeta”. Ken Yeang a dat un interviu pentru SHARE care poate fi citit aici http://share-architects.com/2017/04/05/interview-with-ken-yeang-for-share-architects-com/.



Sainsburry Wellcome Centre 

sursa foto: www.ianritchiearchitects.co.uk

IAN RITCHIE - este arhitect, poet şi artist din Marea Britanie. În cadrul conferinţei din această toamnă de la Bucureşti va prezenta Sainsburry Wellcome Centre, un proiect pentru care a primit premiul Leaf Awards, Best Facade Design and Engineering. Alte proiecte importante cu care se asociază numele său sunt: Terrasson Greenhouse, London Regatta Center, Institutul American de Arhitectură și proiectul premiat Royal Shakespeare Company Courtyard Theatre



Minories Hotel 

KEN MACKAY - arhitect din Marea Britanie are în portofoliu proiecte premiate la concursuri precum UK Property Awards Best Hotel Architecture, Leaf Awards, Surface Design Awards, Build Architecture Awards etc. Între proiectele sale premiate se numără: Minories Hotel şi St Swithins Wine Shippers din Londra şi Apartment 60.  



Puukuokka Housing Block 

sursa foto: www.archdaily.com

ANSSI LASSILA - este un arhitect al cărui portofoliu reflectă o mare diversitate, incluzând lucrări precum: biserici, clădiri de birouri sau locuinţe, case private, lucrări de amenajare şi renovare. Proiectul pe care îl va prezenta în cadrul evenimentului de la Bucureşti este unul multipremiat, Puukuokka Housing Block. Proiectul a intrat pe lista proiectelor finaliste în 2016 în cadrul competiţiei Archdaily Building of the Year Award, dar a obţinut şi premii precum Finlandia Prize for Architecture 2015, Wood Prize 2015 etc.



Shakespearean Theatre din Gdansk

RENATO RIZZI - va prezenta la Bucureşti proiectul Shakespearean Theatre din Gdansk, Polonia premiat în 2015 de Iconic Awards cu Project of the Year. Renato Rizzi este cunoscut pentru înclinaţia sa spre filozofie care pune şi mai mult în evidenţă colaborarea lui cu arhitectul şi profesorul american Peter Eisenman.  


În cadrul Forumului SHARE care va avea loc în perioada 6-7 noiembrie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel vor fi găzduite şi alte evenimente precum: expo-conferința internațională RIFF specializată în fațade, pardoseli, izolații, acoperișuri, Gala de premiere RBA 2017 şi premierea proiectului declarat câştigător în cadrul concursului de arhitectură și design WOOD REINVENTED organizat de Kronospan Foundation.


Puteţi citi mai multe despre eveniment pe site-ul OAR, aici, sau pe cel al SHARE, aici.



Articol din domeniile

ȘTIRI Interne Arhitectură + urbanism

Mihaela ALECU

Mihaela are un doctorat în literatură română, un masterat în creative writing, a lucrat în şcoli, în redacţia unui ziar, într-un ONG şi într-o bancă, iar după atâtea schimbări de direcţie s-a convins că poţi avea succes în orice alegi să faci, dacă faci asta cu convingere şi implicare autentică.

Articole similare

0 COMENTARII

AI O ȘTIRE DE INTERES SAU CEVA DE SPUS COMUNITĂȚII? CONTACTEAZĂ-NE!