Concurs OAR: Revitalizarea parcului etnografic din Cluj. Predare: 19.04.2017

Postat la 23.03.2017 de Mihaela ALECU in CONCURSURI, INTERNE

 Share

Lansare: 02.03.2017 00:00

Încheiere: 19.04.2017 00:00

19.04.2017Ordinul Arhitecţilor din România organizează un concurs de revitalizare a Parcului etnografic din Cluj-Napoca. Promoterul concursului şi beneficiarul rezultatelor este Consiliul Judeţean Cluj. 

Pracul Etnografic Romulus Vuia din Cluj îndeplineşte funcţiunile unui muzeu etnografic deoarece expune obiecte de patrimoniu cu însemnătate istorică reprezentative pentru diferite zone rurale din România. 

Prin concursul organizat de Ordinul Arhitecţilor se urmăreşte revitalizarea zonei, prin menţinerea funcţiunilor actuale şi crearea unora noi conexe şi complementare, prin care patrimoniul cultural şi natural să fie mai bine puse în valoare. Concursul încurajează propunerile de soluţii care să aducă spaţiul Parcului Etnografic mai aproape de interesele şi experienţa publicului actual. Organizatorii se aşteaptă ca prin propunerile lor, concurenţii să completeze valenţele culturale ale acestui muzeu în aer liber cu valenţe “de învăţare, de experimentare directă, de agrement şi loisir etc.”. Este important de menţionat că soluţiile propuse trebuie să aibă în vedere atât zona parcului propriu-zis, cât şi o secţiune din Pădurea Hoia, aşa cum este indicat în documentaţia de concurs.

Primul pas pentru dezvoltarea acestei iniţiative a fost făcut în perioada 2015-2016, perioadă în care s-a desfăşurat proiectul: Conservare – Restaurare și punere în valoare a bisericilor din lemn Petrindu și Cizer. În urma acestui proiect, Nordic Urban Design Association a conceput un Master Content Plan prin care s-a argumentat, pe de o parte importanta revitalizării zonei şi, pe de altă parte, relevanţa creării unui concurs de soluţii.    


Cei care vor juriza proiectele înscrise în concurs sunt:


Membri titulari:

arh. Hakon Iversen - Norvegia

arh. Constantin Gorcea - România

arh. Claudiu Salanță - România

Katarina Frost - Suedia

arh. Horia Marinescu - Austria

Stefano D`Avino - Italia

arh. Kazmer Kovacs - România


Membri supleanţi:

arh. Ioana Tudora - România

Trond Tystad - Norvegia


Au fost organizate două runde de întrebări. Pentru cea de-a doua întrebările pot fi trimise până pe 03.04.2017, urmând ca răspunsurile să fie transmise până la 07.04.2017.


Data limită de predare a proiectelor este 19.04.2017, iar câştigătorul oficial va fi anunţat pe 25.04.2017.


Vor fi acordate trei premii după cum urmează:

Premiul I - 31.500 RON

Premiul II - 22.500 RON

Premiul III - 18.000 RON


Detalii suplimentare despre concurs se găsesc aici.Articol din domeniile

CONCURSURI INTERNE

Mihaela ALECU

Mihaela are un doctorat în literatură română, un masterat în creative writing, a lucrat în şcoli, în redacţia unui ziar, într-un ONG şi într-o bancă, iar după atâtea schimbări de direcţie s-a convins că poţi avea succes în orice alegi să faci, dacă faci asta cu convingere şi implicare autentică.

Articole similare

0 COMENTARII

AI O ȘTIRE DE INTERES SAU CEVA DE SPUS COMUNITĂȚII? CONTACTEAZĂ-NE!