Geamurile antibacteriene, soluţia potrivită pentru spitale şi restaurante

Postat la 11.02.2017 de ADMIN in ȘTIRI, Externe, Tehnologie

 Share

Această sticlă specială care cuprinde în compoziţia sa ioni de argint şi alte elemente care împiedică înmulţirea microorganismelor, poate fi folosită în spaţiile care impun un nivel crescut de igienă.

Spitalele, clinicile medicale şi restaurantele sunt spaţii unde cerinţele privind igiena sunt foarte stricte. Geamurile antibacteriene sunt o soluţie potrivită pentru a întreţine curăţenia în astfel de spaţii, dat fiind că aceste geamuri permit eliminarea a 99.9% din bacterii şi a fungilor în 24 ore. La fel de potrivite sunt însă şi pentru acele zone unde există un trafic intens, aşa cum sunt spaţiile de recepţie, sălile de aşteptare şi chiar lifturile. 

Fabricarea acestui material special, cu proprietăţi antibacteriene, are la bază difuzia ionilor de argint şi a altor elemente în materia de bază pentru formarea sticlei. Atunci când bacteriile intră în contact cu aceste particule, metabolismul lor interferează cu ele şi diviziunea lor mecanică este întreruptă, iar asta duce, în cele din urmă, la dispariţia lor.    

Beneficiile pe care le aduc sunt evidente, aşa că se ridică întrebarea dacă pot fi folosite fără restricţii asemeni geamurilor obişnuite. După spusele arhitectei Kátia Sugimura Simões, consultant extern pentru AGC Vidros, da. În ciuda tratamentului special, geamurile antibacteriene pot fi folosite la fel ca cele obişnuite. Pot fi instalate la fel şi pot fi curăţate la fel (folosind un detergent neutru, apă caldă şi o bucată de material textil sau burete). Nu există restricţii nici în ce priveşte montarea lor, astfel pot fi la fel de bine amplasate în interior sau în exterior. Cu toate acestea, date fiind proprietăţilor lor, este recomandat să fie folosite în interior, pentru a creşte gradul de igienă al spaţiilor închise. 

Nici proprietăţile estetice ale produsului nu sunt de neglijat. Geamurile pot fi transparente şi incolore, dar sunt disponibile şi variante colorate sau care cele crează efectul de oglindă. Efectul de oglindă permite utilizarea geamurilor în spaţii care au nevoie să menţină un nivel ceva mai crescut de intimitate, dar transparenţa acestui material este unul dintre aspectele care îl face special. Cu ajutorul acestor geamuri se pot crea spaţii închise şi, pe cât posibil sterile, reducând totodată senzaţia de izolare în spatele unor ziduri închise. Uşile şi ferestrele din acest material permit luminii să treacă şi crează astfel o relaţie mai bună a spaţiului închis cu cel exterior. 

Este nevoie de eforturi suplimentare pentru a întreţine igiena în spaţiile care cer asta cu prioritate? Sunt materialele antibacteriene un pas important în această direcţie sau ar trebui să ne rezumăm la soluţiile de curăţare pentru a eficientiza costurile? În ce alte spaţii, în afară de spitale, clinici sau restaurante ar putea fi folosite asemenea materiale? Putem include şi şcolile şi grădiniţele pe listă? Și poate cel mai la îndemână pentru uz domestic: acum că ai aflat de existența acestui tip de geam, ai folosi unul pentru ferestrele din casa ta? 


Sursa.Articol din domeniile

ȘTIRI Externe Tehnologie

Articole similare

0 COMENTARII

AI O ȘTIRE DE INTERES SAU CEVA DE SPUS COMUNITĂȚII? CONTACTEAZĂ-NE!