Plantele suspendate - o opţiune pentru spaţiile mici

Postat la 02.02.2017 de Mihaela ALECU in ȘTIRI, Externe, Design + amenajări

 Share

Există câteva specii de plante care arată foarte bine suspendate şi ajută astfel la economisirea spaţiului. Crengile lor reuşesc să acopere estetic vasele în care sunt plantate şi cele prezentate în continuare sunt câteva modalităţi de a le folosi în amenajări.  

Plantele suspendate pot fi aşezate în suporturi împletite din sfori sau fire de macrame. O opţiune clasică, aceste suporturi crează un contrast plăcut între fibrele textile din care sunt realizate şi ghivecele ceramice amplasate în ele. Imaginea e completată de verdele plantelor suspendate.

Şi amplasarea în spaţii mai puţin obişnuite a acestor plante reprezintă o soluţie bună pentru amenajări originale. Poziţionarea unei plante cu aspect exotic aşa cum pot fi ferigile pe corpuri de mobilier înalte poate amplifica prezenţa vegetaţiei în interioare, dând o notă în plus de vitalitate spaţiilor. 

Pereţii interiori de departajare a zonelor unui spaţiu preponderent deschis pot deveni ei înşişi suporturi pentru vasele cu plante suspendate. Se crează astfel un decor care aminteşte de estetica grădinilor exterioare şi se poate dilua rigiditatea zidurilor care pot părea altfel prea compacte. 

Ghivecele prinse de plafoane cu ajutorul cârligelor metalice sunt mai des amplasate în exterior, pe terase, dar nu există niciun motiv pentru care acestea să nu poată fi aduse şi în interior, în spaţiile închise. Dimpotrivă, această opţiune ar putea duce la a economisi spaţiu, fără a renunţa însă la elemente de decor cu un rol important în a păstra o atmosferă sănătoasă aşa cum sunt plantele.

Dusă mai departe, această idee ar putea fi adaptată astfel încât să se formeze o grădină verticală interioară. Un perete verde, tropical poate completa interesant o încăpere, fără a ocupa mult spaţiu. 

Care dintre ideile prezentate vă inspiră pentru a amplasa mai multe plante în interiorul propriei locuinţe sau în biroul personal? 

Sursa.
Articol din domeniile

ȘTIRI Externe Design + amenajări

Mihaela ALECU

Mihaela are un doctorat în literatură română, un masterat în creative writing, a lucrat în şcoli, în redacţia unui ziar, într-un ONG şi într-o bancă, iar după atâtea schimbări de direcţie s-a convins că poţi avea succes în orice alegi să faci, dacă faci asta cu convingere şi implicare autentică.

Articole similare

0 COMENTARII

AI O ȘTIRE DE INTERES SAU CEVA DE SPUS COMUNITĂȚII? CONTACTEAZĂ-NE!