“Perspective Pavillion” de Giles Miller

Postat la 01.02.2017 de ADMIN in ȘTIRI, Externe, Design + amenajări

 Share

Designerul britanic Giles Miller a creat pavilionul intitulat “Perspective” folosind o structură metalică acoperită cu șindrilă din lemn de cedru. Conceptul din spatele acestui pavilion merge dincolo de aspectul original al structurii, dincolo de ideea de a crea un element nou, valoros la nivel estetic. Prin lemnul care îmbracă structura, pavilionul se apropie de peisajul natural în care e amplasat, cel reprezentat de pădurea Winterfold din Surrey, Marea Britanie. Pe de altă parte, făcând abastracţie de forma sa organică şi de dinamica structurii care îi conferă o oarecare vitalitate, componenta metalică a pavilionului şi finisajele elementelor sale fac direct trimitere la un spaţiu artificial, creat, nu dezvoltat. Prezenţa componentei umane este şi mai mult accentuată prin reluarea pe suprafaţa șindrilei de cedru a unor înscrisuri (mesaje, poeme, iniţiale etc.) pe care designerul Giles Miller le-a colecţionat din spaţiul public. Natura mesajelor, calificate ca fiind “cuvinte” de iubire influenţează şi ea modul de percepţie şi relaţionare cu acest spaţiu. Prezenţa lor alături de lemnul de cedru şi forma neintruzivă a structurii pavilionului pot sugera posibilitatea unei coexistenţe liniştite a mediului artificial cu cel natural. Relaţia dintre cele două poate fi alta decât de anulare alternativă reciprocă, poate fi, de ce nu, chiar una de simbioză, marcată de un ţel comun, aceea de a crea un mediu plăcut, armonios şi benefic pentru vieţuitoarele care îl populează.

Giles Miller se aşteaptă ca elementele de lemn ale pavilionului să îmbătrânească în mod natural în cadrul în care sunt amplasate, albindu-se progresiv în timp. Transformarea elementului construit în sincron cu cea a elementelor naturale din jurul său, ar puta fi interpretată ca susţinând prin încă un argument ideea că mediul natural şi cel construit pot fi părţi complementare ale aceluiaşi ansamblu. 

Cum vi se pare ideea de a modifica până şi cel mai sălbatic peisaj natural prin inserţii “artificiale”? Există moduri în care asta se poate face într-un mod care să nu fie abuziv sau dăunător? 

Sursa.



Articol din domeniile

ȘTIRI Externe Design + amenajări

Articole similare

0 COMENTARII

AI O ȘTIRE DE INTERES SAU CEVA DE SPUS COMUNITĂȚII? CONTACTEAZĂ-NE!