Culorile anului 2017

Postat la 31.01.2017 de Mihaela ALECU in ȘTIRI, Externe, Design + amenajări

 Share

Câţiva producători de vopsea au stabilit pe ce nuanţe se vor concentra în 2017 pentru a fi în tendinţe. Anunţul lor este o scuză pentru a schimba paleta cromatică şi atmosfera din interioare.

Colorhouse, firma americană producătoare de vopsea, s-a inspirat pentru noua linie de produse din culorile Braziliei. Fabiane Mandarino, un colorist din Rio, a colaborat cu americanii pentru a crea şase noi nuanţe între care şi o nuanţă fină de roz numită Bromeliad (vezi imaginea nr. 2).  

Firma Coral a pariat pe un albastru deschis, suficient de dulce pentru a îmbrăca în mod confortabil şi încăperile locuinţelor, nu doar mediile ceva mai neutre şi reci, piscinele acoperite, spitalele, clinicile sau sălile de aşteptare (vezi imaginile nr. 3 şi 4).

Cei de la Sherwin-Williams au propus un amestec de gri şi maro, pe care l-au denumit Poised Taupe. Nuanţa este una neutră şi astfel destul de versatilă, iar accentele nu sunt puternice, făcând ca Poised Taupe să amintească de subtilitatea culorilor pastel (vezi imaginea nr. 5).

Compania Lukscolor a ales ca nuanţă a anului 2017 un amestec de maro cu tonuri de galben. Poate chiar mai bine decât înainte amintitul Poised Taupe, Lizard de la Lukscolor este o nuanţă neutră pâmântie, fiind astfel uşor de folosit ca fundal pentru amestecuri comatice mai îndrăzneţe (vezi imaginea nr. 6).

Suvinil a mizat pe o nuanţă de violet ajustată prin adăugarea de roşu. Denumirea pe care i-au dat-o este Theater curtain şi pare a fi una inspirată, dat fiind că nuanţa are o fineţe care aminteşte de textura catifelată a cortinelor de la teatru (vezi imaginile nr. 7 şi 8). 

Un albastru vibrant, denumit Arhipelago este propunerea celor de la Educatex. Culoarea are o adâncime aparte şi inspiră prin accentul său puternic senzaţia de prospeţime şi naturaleţe (vezi imaginea nr. 9).

Cele amintite sunt numai câteva dintre propunerile producătorilor de vopsea pentru 2017, fără îndoială opţiunile sunt mult mai multe, dar le puem considera pe cele prezentate ca fiind un punct de plecare pentru a observa tendinţele care ne conving. Aşadar pentru ce aţi opta în acest an, pentru tonuri neutre, pentru nuanţe discrete, pastelate sau pentru culori vibrante? Care dintre cele de mai sus vă inspiră pentru a alcătui paleta cromatică pentru o nouă amenajare?

Sursa.

http://revistacasaejardim.globo.com/Casa-e-Jardim/Decoracao/Estilo/noticia/2016/12/cores-de-2017.htmlArticol din domeniile

ȘTIRI Externe Design + amenajări

Mihaela ALECU

Mihaela are un doctorat în literatură română, un masterat în creative writing, a lucrat în şcoli, în redacţia unui ziar, într-un ONG şi într-o bancă, iar după atâtea schimbări de direcţie s-a convins că poţi avea succes în orice alegi să faci, dacă faci asta cu convingere şi implicare autentică.

Articole similare

0 COMENTARII

AI O ȘTIRE DE INTERES SAU CEVA DE SPUS COMUNITĂȚII? CONTACTEAZĂ-NE!