Heng Balance Lamp - oferă o interacţiune aparte cu utilizatorul

Postat la 30.01.2017 de Mihaela ALECU in ȘTIRI, Externe, Design + amenajări

 Share

Heng Balance Lamp este deopotrivă un element de design şi un obiect funcţional. Produce la fel de multă lumină ca orice altă lampă, dar o răspândeşte într-un mod neconvenţional şi face ca întrerupătorul să devină parte din estetica sa deosebită. 

Lampa este compusă dintr-o ramă de lemn, disponibilă în diferite forme şi culori, care cuprinde două sfere mici de lemn. Acestea pot fi conectate datorită magneţilor interiori. Pe lângă aportul estetic pe care îl aduc structurii cele două sfere au în plus un rol funcţional, ele alcătuind întrerupătorul lămpii. Mecanismul de funcţionare crează astfel o interacţiune aparte a utilizatorului cu acest obiect. După un scurt episod de balans, magneţii se echilibrează şi atunci lampa se aprinde. 

Dispersia luminii, în interiorul ramei, dar dinspre margini spre centru, crează senzaţia unui material transparent. Lemnul pare a fi traversat de lumină. Lemnul din care este făcută lampa şi forma sa simplă, îi conferă eleganţă şi fac din acest obiect unul uşor de încorporat în amenajări care mizează pe stiluri diferite. 

S-ar putea spune că proiectul se bucură deja de succes, dat fiind că prima variată propusă, cea ovală, a fost finanţată pe Kickstarter în mai puţin de 25 ore. În mai puţin de două săptămâni, proiectul a adunat finanţare pentru toate variantele propuse, adunând voturile (şi sprijinul financiar) a mai bine de 5000 de suporteri. Lampa este livrată de producători oriunde în lume pentru cei care sprijină proiectul pe Kickstarter. Livrările sunt estimate pentru luna iunie a acestui an, dar ar fi bine ca doritorii să se grăbească deoarece astăzi e ultima zi în care sunt acceptate contribuţii. 

Cum vi se pare proiectul? Care par a fi cele mai interesante proprietăţi ale sale? Vi se pare rezonabil raportul calitate preţ? S-ar potrivi în decorul locuinţei sau biroului personal?  


Sursa.Articol din domeniile

ȘTIRI Externe Design + amenajări

Mihaela ALECU

Mihaela are un doctorat în literatură română, un masterat în creative writing, a lucrat în şcoli, în redacţia unui ziar, într-un ONG şi într-o bancă, iar după atâtea schimbări de direcţie s-a convins că poţi avea succes în orice alegi să faci, dacă faci asta cu convingere şi implicare autentică.

Articole similare

0 COMENTARII

AI O ȘTIRE DE INTERES SAU CEVA DE SPUS COMUNITĂȚII? CONTACTEAZĂ-NE!