Casa din carton garantată să reziste 50 de ani

Postat la 16.01.2017 de Mihaela ALECU in ȘTIRI, Externe, Arhitectură + urbanism

 Share

Casa a fost concepută de un grup de designeri danezi, foloseşte ca materie de bază cartonul, este modulară, poate fi ridicată în 24 de ore şi este garantată să reziste pentru cel puţin 50 de ani. 

Casa din carton este un produs nou pe piaţa construcţiilor, care se mândreşte între altele pentru aceea că este o opţiune sustenabilă, având prin materialele pe care le foloseşte un impact redus asupra mediului. 

S-ar putea spune că Wikker House, cum au numit-o creatorii, cei de la studioul danez de design Dutch Fiction Factor, nu are un fect redus doar asupra mediului, ci şi asupra bugetului, dat fiind că presupune o investiţie estimată la 25.000 euro.

Materialul de bază este într-adevăr cartonul, dar pentru ca acesta să devină suficient de solid pentru a susţine funcţiunile construcţiei şi pentru a rezista schimbărilor de vreme, se foloseşte un lipici special, aplicat la fiecare strat care se adaugă. În final, casa este îmbrăcată în lemn, sau alt material preferat de client şi astfel finisajele capătă un aspect estetic plăcut. Dat fiind că este construită din module, construcţia poate fi dezasamblată şi transportată relativ uşor. Blocurile sale disparate oferă control şi asupra dimensiunii sale, în funcţie de dorinţa clienţilor, ea poate fi un ansamblu cu o întindere mai mare sau mai mică.     

Interiorul este îmbrăcat în întregime în lemn, dar poate fi adaptat în funcţie de preferinţe în ceea ce priveşte tiparul şi culorile. Casa este funcţională şi poate fi racordată la instalaţii hidraulice şi la electricitate. 

Au fost deja construite 12 astfel de case în Europa. De altfel denumirea de “casă” e una generică, construcţia putând fi folosită ce-i drept ca locuinţă familială, dar poate fi, la fel de bine, spaţiu pentru birou sau casă de vacanţă. 

Vă inspiră acest proiect suficientă încredere pentru a-l considera o opţiune personală? Care consideraţi că sunt cele mai mari avantaje ale Wikker House? Cum le-aţi exploata?


Sursa.

Articol din domeniile

ȘTIRI Externe Arhitectură + urbanism

Mihaela ALECU

Mihaela are un doctorat în literatură română, un masterat în creative writing, a lucrat în şcoli, în redacţia unui ziar, într-un ONG şi într-o bancă, iar după atâtea schimbări de direcţie s-a convins că poţi avea succes în orice alegi să faci, dacă faci asta cu convingere şi implicare autentică.

Articole similare

0 COMENTARII

AI O ȘTIRE DE INTERES SAU CEVA DE SPUS COMUNITĂȚII? CONTACTEAZĂ-NE!